VIDEO: Recunoașterea valorilor: olimpicii din Urziceni și Fetești, premiați de autoritățile județene


Performanță, ambiție și perseverență … sunt atributele ce definesc reușita în educație. Componentă de bază a societății, educația este o prioritate pentru Consiliul Județean Ialomița. Autoritățile județene au premiat, într-un cadru festiv, elevii și cadrele didactice îndrumătoare care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele județene în anul școlar 2017-2018. Festivitatea de acordarea a premiilor de excelență a debutat la Urziceni. Șapte unități de învățământ din zona de vest a județului au primit certificate de excelență. Au fost premiați 92 de elevi și 26 de cadre didactice cu o sumă totală de peste 29 000 de lei. Președintele Consiliului Județean Ialomița, a înmânat diplomele de excelență celor care fac cinste învățământului ialomițean. Manifestarea a debutat cu intonarea imnului de stat.
Și în municipiul Fetești, elevii eminenți au demonstrat că performanța se obține cu multă muncă, dar atunci când există susținere, motivația este mai mare. Elevii de la liceele și școlile din Fetești, Mihail Kogălniceanu, Țăndărei au primit în aplauzele unei săli întregi diplomele care le atestă meritele. La festivitatea de premiere au participat și autoritățile locale și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.
Pe lista performerilor se află și elevul Nicolae Paraschiv care a obținut locul întâi la olimpiada de religie ortodoxă. Rezultatul l-a obținut cu efort și multă ambiție. Premiul acordat este motivant și reprezintă o recunoaștere a strădaniei fiecăruia.
Elevii au avut discursuri de mulţumire la adresa profesorilor, care le cultivă dragostea de carte, îi sprijină şi îi îndrumă în lumea cunoştinţelor, pentru părinţi şi autorităţi, care le-au apreciat eforturile.
Profesorii care pregătesc viitorul comunităților locale au mulțumit autorităților județene pentru inițiativă.
Demarat în urmă cu trei ani, programul de susținere a excelenței în educație a cunoscut și o majorare a fondurilor necesare premierii olimpicilor, în anul 2018, suma totală ridicându-se la peste 181 000 de lei. Elevii de elită ai județului și mentorii lor sunt un exemplu de participarea activă în procesul de învățământ, dar mai ales de … performanță în educație.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.