VIDEO: Trenul Regal, vizită la Fetești, în anul Centenarului


Custodele Coroanei Române, Margareta, principele Radu şi principesa Maria au călătorit spre Dobrogea cu Trenul Regal! Prima oprire a fost în municipiul Fetești unde familia regală a fost întâmpinată de autoritățile locale, județene și sute de locuitori cu mare bucurie și entuziasm. Trenul Regal a parcurs simbolic drumul spre Dobrogea în cinstea împlinirii a 140 de ani de la alipirea acestui teritoriu la ţara mamă, precum şi a aniversării a 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă – Constanţa. Reprezentanții Familiei Regale au fost întâmpinați de autorități în mod tradițional, cu pâine și sare. Principesa Margareta împreună cu principele Radu, au salutat mulţimea de la coborârea din tren și au semnat în cartea de onoare a municipiului Fetești.
La eveniment au participat și reprezentanții Crucea Roșie Ialomița, entitate în cadrul căreia Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta deține funcția de președinte al Comitetului de Direcție.
După plecarea trenului regal din Gara Fetești, cetățenii din municipiul Fetești s-au declarat onorați de posibilitatea de a îi vedea pe Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Margareta.
Unui eveniment istoric de o importanță majoră în Anul Centenarului i s-au alăturat și reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din județul Ialomița.
După Fetești, trenul regal a ajuns la Cernavodă, Medgidia și Constanța.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.