VIDEO: Centenarul Marii Uniri, sărbătorit în comuna Miloșești


Eveniment emoționant dedicat cinstirii memoriei și sacrificiilor înaintașilor noștri la Miloșești! La inițiativa autorităților locale și a Bibliotecii comunale, în anul Centenarului, a fost sfințită o cruce comemorativă ridicată lângă placa comemorativă a eroului Nedelcu Lixeanu, patronul spiritual al bibliotecii din localitate, eroul de la Turtucaia și fiu al comunei. Zeci de cetățeni au participat la slujba de sfințire a crucii comemorative, iar un sobor de preoți a oficiat o slujbă pentru pomenirea eroilor căzuți la datorie. La eveniment au participat și urmașii eroului Nedelcu Lixeanu, precum și oameni de cultură.
Copiii de la Școala Generală din Miloșești s-au îmbrăcat în ținută de sărbătoare, iar căminul cultural a devenit locul unde întreaga comunitate s-a reunit pentru un eveniment cu o încărcătură aparte. Sub îndrumarea doamnei învățătoare, elevii au recitat poezii și versuri închinate eroilor neamului.
Scriitori și poeți, unii dintre aceștia, fii ai satului, au transmis prin poeziile recitate dragostea pentru neam şi ţară, mândria de a fi român într-o splendidă lecţie de patriotism.
Despre importanța și respectul care i se cuvin poporului român a expus prin versuri și poetul Mihăiță Macoveanu. Alături de acesta s-a aflat și cântăreața de muzică jazz, Mădălina Mantu.
Finalul evenimentul a aparținut artistului Daniel Trifu, acompaniat de taraful ”Târgoveții de Odinioară”. Daniel Trifu a revenit în comuna natală și prin cântecele sale a oferit evenimentului o mare încărcătură patriotică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.