VIDEO: Sistem de supraveghere video pentru siguranța cetățenilor la Sinești


Siguranța cetățenilor, o prioritate pentru autoritățile din comuna Sinești! Pentru a limita fenomenul infracționalității, a fost demarat un important proiect de montare a aproximativ 32 de camere video în toate cele trei sate componente ale comunei. Nimic din ce mişcă în localitate nu va scăpa ochilor autorităților. Accidente rutiere, furturi, maşini suspecte, toate vor fi înregistrate de camerele de supraveghere. Sistemul video de supraveghere performant este structurat pe fibră optică. Centrul de control a fost instalat în sediul primăriei, astfel că autoritățile monitorizează intrarea și iesirea din comună, străzile principale, intersecţiile, școala, DN 2 A, parcurile, grădinița, inclusiv intrarea în pădure. Primarul a investit 50 000 de euro, bani din bugetul comunei pentru achiziţionarea unui sistem video care va înregistra orice mişcare de pe străzile din comună.
Printre alte realizări se numără și amenajarea unui parc în satul Lilieci. Acolo unde altădată era un teren viran lăsat în paragină, autoritățile au montat echipamente de joacă pentru cei mici, au creat un spațiu verde amenajat de un peisagist, iar zona a devenit un punct de atracție pentru locuitori. Tot în satul Lilieci, în curtea școlii a fost amenajat un teren de sport modern, unde copiii pot desfășura orele de educație fizică în condiții adecvate, dar își pot petrece și timpul liber în mod util, alegând să facă sport.
Și căminul cultural din comuna Sinești a fost reabilitat din temelii. Clădirea spațioasă este prevăzută cu grupuri sanitare, o bucătărie și un spațiu generos pentru desfășurarea multiplelor evenimente.
În centrul localității și de-a lungul drumului național, autoritățile vor să realizeze un aliniament de arbori ornamentali pentru a schimba complet înfățișarea localității.
Autoritățile din comuna Sinești au în plan și alte proiecte de dezvoltare pentru întreaga localitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.