VIDEO: Simpozionul ”Antreprenor pentru viitor” i-a încurajat pe elevi să devină antreprenori de succes


Cum transformi o idee într-o afacere de succes? Prin dorința de a crea, prin inițiativă, asumarea riscurilor, motivație, perseverență și dorință constantă de reușită. Este ceea ce au învățat elevii clasei a 12-a de la profilul economic al Liceului Tehnologic Al. I. Cuza din Slobozia prin organizarea simpozionului ”Antreprenor pentru viitor”. Prin implicarea cadrelor didactice, tinerii au primit sfaturi de la antreprenori de succes din județ și încurajări de a își dezvolta propriul business. De asemenea, acțiunea a urmărit conștientizarea în rândul tinerei generații a importanței parteneriatului între mediul de afaceri și autoritățile locale.
Autoritățile locale invitate la simpozion i-au încurajat pe tineri să își urmeze visele, să devină proprii lor șefi și să contribuie prin afacerile pe care le pot demara la dezvoltarea comunității în care trăiesc.
Și experții contabili și-au prezentat poveștile de succes.
Antreprenoriatul este atât o provocare, cât și o oportunitate extraordinară pentru dezvoltare nu numai pe plan profesional, ci și pe plan personal. Antreprenoriatul implică generarea de idei noi, punerea lor în acțiune și perseverenta cu care este urmărit țelul în ciuda provocărilor apărute. Simpozionul ”Antreprenor pentru viitor” a fost acțiune cu caracter instructiv-educativ pentru elevii Liceului Tehnologic Al. I. Cuza din Slobozia care au avut o imagine de ansamblu asupra construirii unei afaceri de succes prin prezentarea unor exemple de antreprenori, dar și prin informații utile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.