VIDEO: Performanța în educație, răsplătită cu premii în bani de Consiliul Județean Ialomița


Consiliul Județean Ialomița premiază performanța școlară! Pentru al șaptelea an, autoritățile județene vor conferi premii de excelență pentru olimpicii ialomițeni pentru anul școlar 2021-2022, cât și pentru cadrele didactice îndrumătoare. Directorii unităților de învățământ din județ au fost invitați de reprezentanții Consiliului Județean Ialomița pentru a semna contractele de finanțare cu privire la granturile ce vor fi acordate profesorilor și elevilor merituoși. În acest an, vorbim despre un record al sumei pe care Consiliului Județean Ialomița o acordă. Valoarea totală a programului este de 217 700 lei. Astfel vor fi premiați 490 de elevi și 175 de cadre didactice. Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, i-a felicitat pe olimpici, le-a mulțumit dascălilor pentru dăruire, asigurându-i că astfel de evenimente vor avea continuitate, deoarece succesul școlar trebuie încurajat și promovat.
În cadrul ceremoniei de semnare a contractelor de finanțare pentru acordarea premiilor de excelență olimpicilor și profesorilor ialomițeni, administratorul public al județului, Alexandru Potor a prezentat și liniile de finanțare ce sunt la acest moment disponibile pentru a fi accesate pentru dezvoltarea sistemului educațional. Programul ELENA finanțează proiectele privind reabilitarea energetică a clădirilor școlilor unde Ialomița are alocată o sumă de peste 19 milioane euro. De asemenea, în cadrul PNRR, se pot depune proiecte pentru dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ.
Profesorii au mulțumit conducerii Consiliului Județean pentru interesul de a premia performanța școlară, dar au venit și cu sugestii cu privire la derularea acestui program.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.