VIDEO: Silvian Ciupercă, achitat definitiv: ”Am fost vânat… Nu regret că am făcut politică la vârf”


Fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă a fost achitat definitiv de Curtea de Apel București. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pentru opt capete de acuzare, care vizau printre altele fapte de folosire a influenței pentru e genera un folos necuvenit pentru altul, instigare la abuz în serviciu, luare de mită, pentru care a petrecut 66 de zile în arest. În aceeași cauză, au fost achitate alte 11 persoane din cei 14 inculpați. Silvian Ciupercă a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cercetarea sa este blamabilă, în contextul în care pentru o parte din acuzațiile care i s-au adus, fapta nu există sau interceptările au fost alterate.
Fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița consideră că a fost, de fapt, o victimă a binomului.
În opinia lui Silvian Ciupercă, cea mai gravă acuzație a fost în legătură cu licitația de concesionare a unui teren agricol în suprafață de aproximativ 500 de hectare și această acuzație fiind demontată în motivarea magistraților.
Silvian Ciupercă a mai afirmat că actualul președinte al Consiliului Județean Ialomița se bucură de sprijinul său.
După sentința definitivă în dosarul în care a fost vizat, Silvian Ciupercă a mai precizat că intenționează să formuleze o cerere de reparații morale. Acesta se va implica în viața publică în continuare, dar fără a deține vreo funcție publică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.