VIDEO: Senatorul Gabi Ionașcu, precizări la ultimele propuneri legislative și proiecte de lege


Modificările privind statutul și organizarea Curții Constituționale a României, proiectul de lege referitor la înființarea fondului suveran de dezvoltare și investiții și dezbaterile din Senat pentru trecerea localității Căzănești de la rangul de oraș la rangul de comună … au fost temele unei conferințe de presă susținute de senatorul Partidului Mișcarea Populară, Gabi Ionașcu. Propunerea legislativă pentru modificarea legii privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale are în centrul ei ipoteza în care judecătorii Curții Constituționale nu pot fi urmăriți penal, reținuți, arestați sau percheziționați fără votul a două treimi din numărul judecătorilor. Senatorul Gabi Ionașcu a expus toate aceste modificări, cu mențiunea că PMP respinge propunerile avansate.
Un alt proiect de lege care se află la Comisia de Dezvoltare Regională este cel privind înființarea fondului suveran de dezvoltare și investiții SA, senatorul Gabi Ionașcu expunând motivele pentru care PMP se opune adoptării unei astfel de legi.
Senatorul PMP Ialomița a discutat și despre intenția de a susține în Senat revenirea localității Căzănești de la statutul de oraș la cel de comună. Acesta a precizat că nu au fost întrunite criteriile legale specifice rangului de oraș la data la care comuna devenea oraș și că cetățenii și-au exprimat prin referendum voința de revenire la rangul de comună.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.