VIDEO: S-a semnat proiectul pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată derulat de ECOAQUA. 100 milioane euro ajung în Ialomița!


Șapte localități din Ialomița vor avea servicii de apă și canalizare la standarde europene. Săptămâna trecută, la Ministerul Proiectelor Europene a fost semnat contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare pentru derularea investițiilor de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a ECOAQUA, arie ce cuprinde județele Ialomița și Călărași. Vor fi accesate fonduri în valoare de 400 de milioane de euro pentru investiții precum realizare, extindere și reabilitare rețele de canalizare, extinderea/reabilitarea rețelelor de distribuție a apei, construcția stațiilor de tratare a apei potabile și de epurare a apelor uzate. Județul Ialomița are 7 UAT-uri beneficiare ale acestui proiect și investiții de aproximativ 100 de milioane de euro. Municipiul Urziceni va beneficia de lucrări de anvergură privind extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare, lucrări de puțuri de captare a apei, stații de pompare a apelor uzate noi, o extindere a stației de epurare.
La Alexeni se vor înființa rețele de alimentare cu apă și canalizare. În comunele Coșereni și Manasia, se vor extinde și reabilita rețele de alimentare cu apă și se va înființa rețeaua de canalizare. Comunele Gârbovi, Grindu și Reviga vor beneficia de proiectul privind extinderea rețelelor de alimentare cu apă. Pentru reprezentanții acestor localități, accesarea acestor fonduri europene substanțiale reprezintă o mare oportunitate.
Scopul final al proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a ECOAQUA în județele Ialomița și Călărași este de a asigura cetățenilor o apă potabilă la parametrii de calitate prevăzuți de normele legale, dar și de a face localitățile atractive pentru investitori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.