VIDEO: S-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Conacului Bolomey


Reabilitarea monumentelor istorice și arhitecturale, o prioritate a autorităților județene! Conacul Bolomey din Cosâmbești va fi reabilitat, grație unui proiect depus de Consiliul Județean Ialomița! Este vorba despre cel mai mare contract de finanțare pentru cultură din ultimii 28 ani. Contractul de finanțare a fost semnat în prezența conducerii Consiliului Județean Ialomița, a Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dar și a reprezentanților administrației din Cosâmbești și ai instituțiilor de cultură. Un reper arhitectural emblematic pentru județul Ialomița, conacul Bolomey a fost construit în anul 1898 de o echipă de meșteri italieni. Cu timpul acesta a ajuns într-o stare avansată de degradare, iar după tentativele eșuate ale Ministerului Culturii de restaurare, autoritățile județene au găsit soluții. Proiectul de reabilitare a monumentului istoric și de arhitectura Conacul Bolomey este finanțat din fonduri europene prin POR 2014-2020. Lucrările de reabilitare constau în consolidarea structurii de rezistență, refacerea finisajelor exterioare, racordarea la utilități sau reconstruirea parcului dendrologic.
La nivelul județului Ialomița s-au depus proiecte pe fonduri europene prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia de peste 500 de milioane de lei.
Odată cu reabilitarea monumentului se vor atinge și obiective esențiale precum dezvoltare economică locală, creșterea atractivității turistice și investiționale a zonei.
Valoarea totala a proiectului este de peste 21 de milioane de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.