VIDEO: Revoltător – Consilierii PNL din Fetești s-au opus reabilitării unui spațiu unde învață 25 de copii cu dizabilități


Situație revoltătoare în Consiliul Local Fetești! Consilierii PNL s-au abținut să voteze un proiect care viza reabilitarea unui spațiu în care își desfășoară activitatea 25 de copii cu dizabilități. Prezent la ședință, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, le-a solicitat votul consilierilor pentru darea în administrare către Liceul Tehnologic Special ”Ion Teodorescu” din Slobozia a spațiului respectiv, urmând ca în cel mai scurt timp Consiliul Județean să reabiliteze spațiul care la acest moment nu corespunde nevoilor acestor copii cu cerințe speciale. Consilierii PNL au făcut amendamente ca locația să fie dată în administrare pe durata a doi ani, total opus legislației în vigoare, mai ales că orice investiție trebuie realizată pe termen lung. Șocantă a mai fost poziția celor care au solicitat extinderea la etajul unde învață copiii cu dizabilități a unei creșe, a cărei frecvență a copiilor este în scădere. Consilierii PSD au încercat să le explice colegilor din opoziție că este imposibil ca acești copii neajutorați să fie mutați în alt sediu în defavoarea extinderii unei creșe. La vot, consilierii PNL s-au opus binelui unor copii care vor începe școala în condiții improprii. Investiția ce urma să fie realizată de Consiliul Județean Ialomița era estimată la 53 de mii de lei.
Primarul Mun. Fetești a încercat să readucă acest proiect pe ordinea de zi a următoarei ședințe, însă orgoliile politice ale consilierilor PNL sunt mai presus decât soarta unor copii cu handicap.
Sedința a continuat cu dezbaterea și aprobarea altor 9 proiecte de hotărâre.
Consilierii PNL au ripostat și pe marginea proiectului care viza transformarea unei funcții de execuție de inspector clasa I grad profesional superior în funcție publică de execuție de inspector clasa I grad profesional debutant.
Următoarea ședință a CL Fetești va avea loc la sfârșitul lunii septembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.