VIDEO: Reprezentație deosebită a ansamblurilor folclorice din Muntenegru și Turcia în Fetești și Căzănești


Spectacol folcloric intercultural în Municipiul Fetești! Ansamblul folcloric „Crna Gora“ din Muntenegru a oferit feteștenilor o reprezentație în care frumusețea portului popular s-a îmbinat armonios cu arta spectacolului. Membrii ansamblului au fost întâmpinați de primarul Municipiului Fetești. După ce edilul le-a urat bun venit în localitate, a avut loc un schimb de suveniruri cu liderul ansamblului.
Cetățenii din Mun. Fetești au putut admira costumele populare originale în cadrul unei parade pe străzile localității.
Spectacolul s-a mutat la Grădina de Vară. Cei care au deschis manifestarea au fost grupurile de dans ale Casei de Cultură Fetești, precum și elevii de la unitățile școlare din municipiu.
Și în orașul Căzănești a fost o adevărată sărbătoare a folclorului. Ansamblul folcloric al Universității de Economie și Tehnologie TOBB Ankara a fost primit tradițional cu pâine și sare, dar și cu multă căldură de autoritățile locale. Căminul Cultural a devenit neîncăpător pentru cei care au ales să cunoască tradiţiilor şi obiceiurilor poporului turc. La eveniment au luat parte și reprezentanți ai administrației județene, precum și primari din localitățile învecinate.
Ansamblul folcloric din localitate a arătat oaspeților că și folclorul ialomiţean şi românesc se ridică la o mare valoare.
Ansamblul din Ankara a prezentat cetățenilor din orașul Căzănești un ritual de nuntă, precum și alte dansuri.
Prestația acestor ansambluri a fost prilejuită de organizarea în județul Ialomița a festivalului internațional de folclor ”Floare de pe Bărăgan”. Varietatea dansurilor, a ritmurilor, a costumelor tradiţionale a câștigat admiraţia celor îndrăgostiţi de folclor, reflectând o cultură, dar și valori autentice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.