VIDEO: Proiecte pentru Amara. A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Grădinii de Vară


Primarul Orașului Amara a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea Grădinii de Vară. Odată cu implementarea proiectului, locul clădirii actuale va fi luat de un ansamblu modern, care va găzdui un număr mai mare de spectatori și care va oferi, atât spectatorilor cât și artiștilor, un spațiu mai generos și condiții adaptate fluxului de turiști și cerințelor de calitate specifice standardelor actuale. Noua construcție va avea o suprafață de 1455,25 mp și prevede o creștere a numărului de locuri de la 1000 la 1400. Pe lângă mărirea capacității Grădinii de Vară și modernizarea construcțiilor anexe, refacerea aleilor și a suprafețelor verzi, proiectul presupune amenajarea unui sistem retractabil de acoperire pentru zona gradenelor. Valoare totală a proiectului este de 13.801.295,88 lei. Grădina de Vară va deveni, în urma implementării proiectului, un important punct de atracție pentru turiștii care doresc să petreacă un sejur în stațiune, fie pentru odihnă, fie pentru tratament.
Pe Axa 7.1 mai este finanțat un proiect care presupune reabilitatea plajelor Zorilor și Perla, tot prin fonduri europene.
Vești bune și pentru cetățenii care locuiesc în cartierul Drumul Fermei. Au fost demarate lucrările pentru extinderea canalizării menajare. Proiectul a fost selectat spre finanțare în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală cu o valoare de 1.530.647,27 lei. Investiţia se va realiza pe 5 străzi din orașul Amara: Strada Decebal, Strada Mircea cel Bătrân Nord, Strada Ion Luca Caragiale Nord, Strada Traian, Strada Victoriei Nord. La acțiunea care a marcat demararea lucrărilor au luat parte și consilierii locali, cei care, la rândul lor, și-au dat girul pentru realizarea acestei investiții.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.