VIDEO: Primăria Fetești a semnat contractul de finanțare pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Teoretic ”Carol I” Fetești


Investițiile în modernizarea clădirilor în care funcționează unitățile de învățământ sunt o prioritate pentru Primăria Municipiului Fetești! Autoritățile locale au semnat contractul de finanțare pentru realizarea proiectului ”Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Teoretic ”Carol I”. Proiectul a fost depus în anul 2017 în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 3.1, cu o valoare totală de 2 milioane 311 mii lei. Cu bani europeni, se vor efectua lucrări de izolare a fațadelor, înlocuirea sistemului de încălzire, scopul principal fiind reducerea emisiilor de carbon. Semnarea contractului a avut loc în prezența echipei de la Primăria Municipiului Fetești, a conducerii Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia și a autorităților județene.
Creșterea eficienței energetice a clădirilor de interes public este una dintre axele care au suscitat atenția și la nivel județean. Consiliul Județean Ialomița are 5 astfel de proiecte. Prezent la evenimentul de la Fetești, președintele Consiliului Județean Ialomița a afirmat că atragerea fondurilor europene este cea mai sigură cale spre dezvoltarea localităților.
Municipiul Fetești are depuse și alte proiecte la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia care vizează sistemul integrat de transport durabil prin modernizarea străzilor și achiziția de autobuze electrice, creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară. Cel mai mare proiect de peste 10 milioane jumătate de lei se referă la extinderea și dotarea cu echipamente medicale a Ambulatoriului Spitalului Municipal ”Anghel Saligny” Fetești.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.