VIDEO: Prima creșă licențiată din mediul rural din Ialomița va fi înființată la Făcăeni


Educația timpurie este temelia unei societăți sănătoase! Este un principiu european la care aderă cu succes autoritățile din comuna Făcăeni care au obținut finanțare europeană pentru înființarea unei creșe în localitate. Este vorba despre prima creșa licențiată din mediul rural din județul Ialomița și a doua la nivel național, care va fi înființată la Făcăeni și de care vor benefica 73 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și până la 3 ani. Investițiile constau în extinderea și modernizarea unei clădiri deja existente. Creșa va asigura servicii educaționale, iar copiii vor primi mâncare zilnic. Cei mici vor beneficia de cele mai bune condiții de educație antepreșcolară și de siguranță, iar autoritățile locale se vor ocupa de angajarea de specialiști calificați pentru învățământul antepreșcolar. Administrația din Făcăeni are deja experiența accesării fondurilor europene, în localitate funcționând de 10 ani un centru de asistență socială pentru 30 de copii aflaţi în situaţii de risc în familiile lor.
Conform statisticilor, România are aproximativ 350 de creșe în funcțiune la nivel național, din care numai una la nivel rural.
În cadrul acestui proiect, minim 20 de părinți vor participa la programul de educație parentală și măsurile de sprijin pentru o viață activă și îngrijire mai bună a copilului. Părinții din localitate consideră această investiție mai mult decât binevenită.
Proiectul de realizarea a primei creșe licențiante din județul Ialomița la Făcăeni este implementat de comuna Făcăeni în parteneriat cu Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii pe o perioadă de 30 de luni începând cu 23 decembrie 2020 și are o valoare de aproximativ un milion de euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.