VIDEO: Poziția Clean Tech față de sesizările cetățenilor privind situațiile de disconfort olfactiv


Ca urmare a unor sesizări primite pe adresa redacției din partea unor cetățeni din localitățile Ciulnița și Slobozia, am dorit să aflăm un răspuns cu privire la prezența emisiilor olfactive apărute în urma procesului de producție a companiei Clean Tech SRL. Cauza acestor emisii olfactive a fost determinată de întreruperile repetate de energie electrică, numai în luna iulie aproximativ 100 de opriri, ce au cauzat disfuncționalități în procesul tehnologic, a declarat conducerea Clean Tech SRL. Odată întrerupt procesul de producție, repornirea se desfășoară pe o durată mare de timp, până la câteva ore.
Reprezentanții SC Clean Tech SRL au mai declarat că au implementat un program amplu de investiții cu o valoare totală de aproximativ 20 de milioane de euro. Obiectivul acestor investiții este de a crea un sistem închis, care în ciuda întreruperilor de energie electrică nu va mai crea probleme. De asemenea, a fost instalat un biofiltru care va evacua și filtra toate emisiile din incinta fabricii.
Conducerea Clean Tech a dat asigurări că depune toate eforturile pentru controlul emisiilor olfactive și pentru a nu crea cetățenilor din zonă un disconfort.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.