VIDEO: Planul de Mobilitate Urbană al Mun. Slobozia: autobuze ecologice, piste de biciclete, noi zone pietonale și pod peste râul Ialomița


Reabilitarea infrastructurii rutiere, achiziționarea de autobuze noi electrice, informatizarea sistemului de transport în comun şi crearea de noi trasee, amenajarea de noi zone pietonale şi piste pentru biciclişti, amenajarea şi modernizarea trotuarelor şi aleilor pietonale, precum şi măsuri pentru creşterea siguranţei în trafic şi a pietonilor şi măsuri pentru creşterea accesibilităţii traficului de marfă în zonele industriale … sunt doar câteva dintre proiectele propuse de Primăria Mun. Slobozia prin elaborarea Planului de Mobilitate Urbană. Autoritățile locale au lansat o dezbatere publică pe marginea acestui plan care va aduce municipiului în următorii 14 ani, investiții de 60 de milioane de euro, o sumă considerabilă fiind atrasă prin Programul Operațional Regional.
Pentru că la acest moment sunt probleme legate de transportul în comun generate de neacoperirea întregii zone urbane, soluția poate fi investiția într-un sistem de transport în comun propriu. În planul de mobilitate urbană sunt prevăzute și un sistem de sensuri unice și realizarea unei piste de biciclete care va fi o cale de acces din Slobozia către Amara pe marginea drumului național.
Un alt proiect major, estimat la 5 milioane de euro este construirea podului peste râul Ialomița în prelungirea Bulevardului Chimiei și legătura cu DJ 201 care permite conexiunea către localitatea Ciulnița.
Cei prezenți la dezbaterea publică a planului de mobilitate urbană durabilă au oferit și soluții pentru îmbunătățirea acestei strategii.
Pentru că în prezent, cetățenii orașului se deplasează în proporție de 47% pietonal, 31% transport cu autoturismul, 18% folosesc transportul în comun și doar 9% folosesc bicicletele, se intenționează pe viitor creșterea procentului de utilizare a bicicletelor și a transportului în comun.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.