VIDEO: Pepenii din Gheorghe Doja ajung pe mesele șeicilor din Dubai


Pepenii din comuna Gheorghe Doja, preferații șeicilor din Dubai! Faimoasele lubenițe sunt exportate de cea mai mare cooperativă agricolă din localitate în Dubai, Cehia, Ungaria, Polonia. Toată lumea muncește pământul și își câștigă existența din cultivarea și vânzarea pepenilor.
Gheorghe Doja este a doua localitate din țară ca mărime după Dăbuleni în privința suprafeței cultivate cu pepeni. Verzi, galbeni, cu sămânță, fără sămânță, dulci, zemoși, lubenițele din comuna ialomițeană Gheorghe Doja au devenit celebre nu numai în țară, dar și în afara granițelor țării.
În centrul localității, de-a lungul șoselei, producătorii își expun marfa. O parte din producție o predau la cooperativă, o altă parte o valorifică pe piețele interne. A fost un an rodnic. Cultivarea pepenilor le asigură locuitorilor un trai decent, astfel încât nimeni nu beneficiază de ajutor social.
La intrare în localitate, producătorii și-au amenajat tarabele cat mai atractiv pentru a ademeni clienții. Cel mai cautat soi în acest an este pepenele fără sămânță.
Cultivatorii de pepeni din comuna Gheorghe Doja se mândresc cu marfa lor care ajunge chiar și în Dubai. Mai au o singură ambiție: anul viitor să detroneze producătorii din Dăbuleni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.