VIDEO: Oamenii cărților, celebrați de Ziua Internațională a Scriitorilor


An de an, pe data de 3 martie, se aniversează Ziua Mondială a Scriitorilor. Acest eveniment este organizat la nivel mondial de filiale PEN-Cluburilor afiliate la Organizația Internațională a Scriitorilor din care fac parte poeți, dramaturgi, eseiști, editori și nuveliști. Ziua Internațională a Scriitorilor a fost marcată și la Centrul Comunitar al Persoanelor Vârstnice Slobozia pentru a celebra rolul pe care îl are literatura în dezvoltarea societăţii umane, în oricare colţ al globului, prin libertatea cuvântului. Scriitorii sunt cei care, prin cărțile lor, ne ajută să intram în alte lumi, să ne transpunem în alți oameni, să ne dezvoltam și să vizitam locuri inimaginabile.
La eveniment au participat și autoritățile locale.
Spiritul lui Caragiale a fost transpus de elevii Liceului Pedagogic ”Matei Basarab” din Slobozia care au pus în scenă un fragment din piesa de teatru ,,Five o` clock“ .
Unul dintre principiile cuprinse în Charta Pen Club: “Literatura nu cunoaşte frontiere şi trebuie să rămână o monedă curentă între oameni, în ciuda frământărilor politice internaţionale”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.