VIDEO: Municipiul Slobozia intră în carantină timp de 14 zile!


Municipiul Slobozia intră în carantină începând cu data de 13 noiembrie, de la orele 24! Propunerea de carantinare a reședinței de județ a fost înaintată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, după ce numărul infectărilor a crescut alarmant.
Timp de 14 zile, atunci când locuitorii sunt nevoiți să iasă din locuință, trebuie să aibă la ei declarație pe propria răspundere sau adeverință de la angajator. Prefectul județului Ialomița a declarat că din totalul testelor pozitive efectuate la nivel județean, 50 la sută din aceste teste au fost raportate în Slobozia. În cele 14 zile nu sunt interzise activitățile economice sau administrative.
Autoritățile locale au declarat că au capacitatea de a implementa deciziile adoptate în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Părerile locuitorilor municipiului Slobozia față de decizia carantinării sunt împărțite: unii dintre ei consideră că doar prin această măsură, se poate limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus.
Astăzi, în Municipiul Slobozia s-a înregistrat o incidență a infectărilor de 7,64 la mia de locuitori față de 7,46, rată de incidență a zilei anterioare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.