VIDEO: Municipalitatea caută soluții pentru finalizarea stației de tratare a apei cu osmoză inversă. Termenul de execuție a lucrării nu a fost respectat


Lipsa unui manager de proiect, a monitorizării etapelor investiției, nerespectarea termenelor de plată sau nepăsarea … toate acestea au dus la nefinalizarea proiectului privind realizarea staţiei de tratare a apei cu osmoză inversă și filtru de cărbune activ la Slobozia. Acestea sunt argumentele primarului Municipiului Slobozia, Dragoș Soare care a prezentat în cadrul unei conferințe de presă stadiul lucrărilor la noua stație de tratare a apei. După tergiversări și solicitări de prelungire a termenului de execuție, lucrarea la acest moment a fost realizată în proporție de 85 %. Deși stația de tratare a apei cu osmoză inversă trebuia să fie funcțională la finalul lunii decembrie 2020, autoritățile locale spun mai sunt necesare minim 9 luni pentru finalizarea proiectului.
Soluția aflată la îndemâna actualei conduceri a Primăriei Municipiului Slobozia este semnarea unui alt act adițional cu clauze clare privind obligațiile părților și penalitățile aferente în caz de neexecutare. Primarul Municipiului Slobozia, Dragoș Soare a mai afirmat că cel mai probabil în luna septembrie a anului viitor, apa în Municipiul Slobozia va fi potabilă. Acesta nu este singurul proiect nefinalizat la termen.
Prețul unui metru cub de apă prin metoda osmoză inversă nu este costisitor, a menționat primarul Municipiului Slobozia.
Valoarea investiției se ridică la suma de 7 847 405 lei. Primarul Municipiului Slobozia, Dragoș Soare a precizat că se va implica cu prioritate în remedierea tuturor deficiențelor constatate, astfel încât acest proiect să fie finalizat.

1 Comment

  1. Anghel

    29 noiembrie 2020 at 15:32

    Cum nu a avut manager de proiect, cine a fost pe banii noștri în străinătate de la investiții?
    Ia puneți întrebări și veți găsi răspunsuri nu mai fiți demagogi.
    Ați întrebat pe vreun chimist că aveți în primărie și nu-l băgați în seamă ,v-ați luat după un subinginer de construcții.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.