Tratament cu plasmă pentru pacienții COVID-19 la Spitalul Slobozia

Curând, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va începe să trateze pacienții gravi infectați SARS-CoV-2 cu plasmă de la donatori vindecați.
Managerul Interimar al unității spitalicești, Ec. Liviu Patrichi, a adresat Ministerului Sănătății și Comisiei de Anestezie și Terapie Intensivă o cerere de includere în Programul și în Studiul de eficiență al tratamentului monitorizat pentru pacienții critici COVID-19 cu plasmă de la donatori vindecați. Solicitarea a fost aprobată de către cele două foruri.
Astfel, pacienții aflați în stare gravă vor putea beneficia de această terapie în cadrul Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, având în vedere capacitatea și dotările spitalului care permit desfășurarea programului. Spitalul se angajează la respectarea protocolului de studiu și la raportarea datelor din fișa de studiu către responsabilul zonal din specialitatea ATI, Societății Române de ATI și Comisiei de ATI din cadrul Ministerului Sănătății.
Urmează, în perioada următoare, implementarea proiectului. Pacienții COVID-19 vindecați vor fi invitați, în spirit de solidaritate și de susținere în această perioadă dificilă, să doneze pentru bolnavii a căror stare de sănătate sau chiar viață le sunt în impas din cauza virusului.
Spitalul va reveni cu detalii în ceea ce privește metodologia de donare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.