VIDEO: Ministrul Dezvoltării Regionale, vizită la proiectele finanțate prin PNDL


Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a efectuat o vizită de lucru în județul Ialomița pentru a urmări stadiul de implementare a proiectelor finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Prima oprire a fost la drumul comunal 55 care scurtează accesul către comuna Gheorghe Lazăr. Proiectul presupune modernizarea ultimului tronson a etapei a IV-a din DC 55 care face legătura cu DN2A. Drumul asigură accesul către complexul turistic Iezer și ridica foarte mari probleme pe perioada iernii acolo unde se intervenea mai greu pentru deszăpezire. Alături de ministrul Dezvoltării Regionale s-au aflat deputatul Ștefan Mușoiu și președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru.
Comuna Cosâmbești este o altă localitate care a beneficiat de finanțarea proiectelor prin PNDL. Este vorba despre asfaltarea a 24 de străzi cu o valoare de 55 de miliarde de lei vechi și reabilitarea grădiniței cu program normal din satul Gimbășani. Potrivit Ministrului Dezvoltării Regionale, alocarea PNDL 1 și 2 depășeste 10 miliarde de euro la nivel național. În județul Ialomița, 128 de proiecte sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Programul Național de Dezvoltare Locală se dovedește un program de succes, care ajută la dezvoltarea comunităților. Peste 70% din suma alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală merge pe proiecte din mediul rural pentru dezvoltarea și modernizarea satului românesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.