VIDEO: Ministrul Apelor și Pădurilor în Ialomița. Investiții masive în lucrări hidrotehnice


Supraînălțarea digurilor, recalibrarea canalelor, consolidări de mal, ridicarea unor noi diguri … sunt câteva dintre prioritățile Ministerului Apelor și Pădurilor pentru județul Ialomița. Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș s-a aflat în județul Ialomița, alături de parlamentarii ialomițeni, reprezentanți ai Apelor Române și Romsilva pentru a prezenta investițiile în lucrările hidrotehnice. La nivel național, în anul 2019 s-au alocat 700 de milioane de lei, cea mai mare sumă din ultimii 10 ani pentru realizarea lucrărilor hidrotehnice.
Județului Ialomița i s-a alocat suma totală de 9,5 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură hidrotehnică cu scopul protejării împotriva inundațiilor. La acest moment sunt în derulare 2 proiecte care vizează punerea în siguranță a lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor pe râul Ialomița și afluenți în zona Municipiului Urziceni și pe sectorul Slobozia-Țăndărei.
Județul Ialomița este inclus într-un mega-proiect finanțat din bani europeni prin Programul Operațional Infrastructură Mare pe fluviul Dunărea.
Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș a discutat în cadrul conferinței de presă și despre controlul poluării cu nutrienți, precum și necesitatea construirii de platforme de colectare de gunoi de grajd.
Alte priorități ale Ministerului Apelor și Pădurilor sunt regenerarea pădurilor și reabilitarea de drumuri forestiere.
Ministrul Apelor și Pădurilor a efectuat și vizite în teritoriu alături de parlamentari și autoritățile județene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.