VIDEO: Mai multe fonduri de la bugetul județului pentru activitatea ONG-urilor


Consiliul Județean Ialomița finanțează activitatea ONG-urilor! Organizațiile nonguvernamentale au fost încurajate să depună proiecte cu finanțare de la bugetul județului pe patru domenii prioritare: cultură, culte-religie, sport-educație și protecția mediului. Față de anul trecut, a crescut numărul proiectelor declarate eligibile, dar și bugetul. Din 27 de proiecte depuse, 23 au obținut finanțare, iar anul acesta s-au alocat 5 miliarde de lei vechi pentru implementarea proiectelor. O noutate o reprezintă depunerea proiectelor pe domeniul protecția mediului. Toți beneficiarii au primit contractele de finanțare de la președintele Consiliul Județean Ialomița.
Finanțările nerambursabile sunt mai mult decât binevenite pentru entitățile non-profit. Un avantaj față de anul trecut a fost și acordarea unei prefinanțări pentru proiectele peste 20 de mii de lei.
Dacă vor exista cereri în vederea obţinerii finanţărilor nerambursabile din fonduri publice judeţene, Consiliul Județean Ialomița va lansa a doua sesiune la jumătatea acestui an.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.