VIDEO: La Țăndărei s-a inaugurat o stație de epurare a apelor uzate la standarde europene


Grijă față de mediu și față de comunitate! Este ceea ce au demonstrat autoritățile locale din orașul Țăndărei prin finalizarea unei stații de epurare moderne, realizate prin fonduri europene. Investiția a fost demarată de operatorul regional RAJA Constanța și este parte integrantă a unui proiect care include extinderea sistemului de alimentare cu apă cu 3 km de aducțiuni și 16 km de conducte de distribuție, precum și a sistemului de canalizare. Stația de epurare are o valoare de aproximativ 4 milioane de euro, din care finanțarea unității administrativ-teritoriale Țăndărei se ridică la suma de peste 55 000 de euro.
Staţia de epurare este proiectată să funcţioneze cu un debit mediu de aproximativ 100 de metri cubi pe oră. Aceasta cuprinde treapta mecanică de epurare a apei uzate, treapta de epurare biologică și treapta de tratare a nămolului rezultat în urma proceselor de epurare. Tot procesul tehnologic este automatizat, achiziţia de date realizându-se prin sistemul SCADA. Circuitul apei tratate asigură separarea și îndepărtarea elementelor impure care se află în apele uzate, aducându-le în limitele admise pentru a putea fi descărcate în râul Ialomița.
În Ialomița, RAJA Constanța a investit peste 58 de milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.