VIDEO: INCAS – interes pentru dezvoltarea infrastructurii în zona aeroportului de la Alexeni


Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială (INCAS) a adresat Consiliului Județean Ialomița o solicitare pentru revitalizarea infrastructurii aeroportuare de la Alexeni. În fapt, INCAS solicită transferul unei suprafețe de teren de 330 de hectare pentru relocarea unor instalații de interes național din baza militară de la București în zona aeroportului Alexeni. Președintele Consiliului Județean Ialomița a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că INCAS are în vedere înființarea unui centru regional de operațiuni aeriene. Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare are un impact semnificativ și asupra pieței forței de muncă locale.
În ședința din această lună a Consiliului Județean Ialomița se vor aproba cofinanțarea și devizul general actualizat şi principalii indicatori tehnico-economici pentru restul de executat la obiectivul de investiții „Pod peste râul Prahova la Dridu, DJ 101, Km 52+759”.
Un alt proiect de hotărâre supus dezbaterii se referă la modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Ialomița nr.148 din 19.12.2018 privind stabilirea taxelor și tarifelor din competența Consiliului Județean Ialomița, pentru anul 2019.
Consiliul Județean Ialomița se convoacă în ședință ordinară în data de 28.02.2019, ora 14:00 în sala de ședințe a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.