VIDEO: Grija față de mediu, o preocupare constantă a companiei EXPUR


EXPUR investește pentru viitor! Un obiectiv important al EXPUR îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de mediu prin conformarea la legislația actuală. Compania a achiziționat un filtru electrostatic de înaltă eficiență. Echipamentul integrat a fost adus din Austria, iar ultima sa parte care este reprezentată de coșul de fum, a fost adusă în regim de transport excepțional din Slovacia. Coșul de fum are o greutate de 10 tone și o lungime de 25 de metri.
Filtrul captează particulele de fum evacuate de coșurile de fum, contribuind la reducerea de 5 ori a nivelului emisiilor în aer. La acest moment, nivelul emisiilor este de 150 de mg pe metru cub, iar odată cu montarea acestui echipament de înaltă performanță, valoarea emisiilor va ajunge la 30 mg pe metru cub. EXPUR respectă și la acest moment legea privind limitarea emisiilor în aer ale particulelor provenite din procesul de producție. Pentru că grijă fată de mediu și comunitate reprezintă o prioritate constantă a companiei, EXPUR limitează aceste emisii cu cinci ani înainte de aplicarea obligatorie a legislației privind emisiile în aer.
Filtrul urmează să fie ridicat pe o structură metalică, iar la începutul lunii iulie, va fi pus în funcțiune. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 1 milion 200 de mii de euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.