VIDEO Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița: ”Nu susținem forma actuală a Codului Administrativ”


PNL Ialomița nu agreează forma Codului Administrativ, căreia i s-au adus mai multe modificări! Un articol criticat este cel care se referă la dreptul la pensie a aleşilor locali, articol adoptat de comisie în forma adoptată de Senat. Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, beneficiază de indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare. Pensia specială pentru aleșii locali se calculează în limita a trei mandate, ca produs al lunilor de mandat cu 0,40% din indemnizația brută lunară în plată corespunzătoare funcției.
Președintele PNL Ialomița, deputatul Gh. Tinel a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că în interiorul partidului, la nivel național nu s-a pus problema reducerii salariului minim pe economie și nici a celorlalte venituri. Soluțiile pentru a aduce mai mulți bani la bugetul de stat sunt reprezentate de creșterea nivelului de colectare a taxelor și impozitelor locale, reducerea fiscalității pentru mediul de afaceri.
Deputatul Gh. Tinel a mai declarat că dacă va exista o propunere de suspendare a Președintelui României, în cazul în care aceasta va fi aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.
PNL Ialomița a reușit să strângă aproximativ 10 000 de semnături în cadrul campaniei prin care se propune creșterea pensiei prin suplimentarea contribuțiilor la Pilonul II.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.