VIDEO: Festivalul ”La Casa Tudorii”, exemplu de tradiție culinară ialomițeană


Devenit element specific al tradiției populare românești din județul Ialomița, Festivalul-concurs de tradiție culinară ”La Casa Tudorii” a consacrat prin arta culinară originală zeci de rețete tradiționale deținute de gospodăriile din toate zonele județului. Anul acesta, organizatorii și-au propus și au reușit să depășească semnificativ recordul ultimilor ani atât prin participarea numeroasă a echipajelor, dar și prin numărul semnificativ al vizitatorilor. Sărmăluțe, tochitură, berbecuț la proțap, prăjituri de casă, borș de pasăre, toate au primit aprecieri la superlativ. La cea de-a VII-a ediție a Festivalul-concurs de tradiție culinară ialomițeană ” La Casa Tudorii”, organizat pe situl arheologic de lângă Giurgeni, au participat 50 de echipaje cu peste 300 de rețete, pe diverse secțiuni de concurs. Frumusețea locului unde s-a născut marele voievod Mihai Viteazul a fost completată uniform de nenumăratele obiceiuri și tradiții culinare, redate fidel de fiecare stand în parte.
Bucătăria aromână, extrem de interesantă, a atras cât mai mulți pofticioși. Pastramă, făcută după o rețetă veche, tradiționalele plăcinte și alte bucate sunt o dovadă că în orice colț de lume s-ar afla, etnia aromână își respectă cutumele.
Organizatorii evenimentului au mulțumit tuturor celor care, prin bucuria participării, alături de Consiliul Județean și de Muzeul Județean Ialomița au promovat și sprijinit acest festival-emblemă prin care se asigură conservarea tradițiilor ialomițene.
Bunătățile bucătăriei ialomițene au fost completate, firesc, cu un program artistic pe măsura evenimentului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.