VIDEO: Efectele pandemiei și ale secetei asupra sectorului de agribusiness


Pandemia și seceta pedologică extremă au afectat și sectorul de agribusiness. Lucian Măcelaru, directorul executiv al SC Agro Oil Service, unul dintre cei mai importanți parteneri din domeniul achiziției și comercializării de cereale, precum și din piața distribuției de inputuri pentru producătorii agricoli, a declarat că anul 2020 a fost un an al provocărilor, în care compania și-a regândit procesele de business și modul de abordare a pieței. În pofida unui an greu, conducerea AGRO OIL Service a continuat investițiile în capacitățile de depozitare. Pe lângă cele 3 baze de achiziție și depozitare, Agro Oil Service a construit un alt siloz cu o capacitate de 30 000 de tone de cereale în Slobozia. Așadar, Agro Oil Service oferă servicii de preluare, condiționare și depozitare a cerealelor, capacitatea totală de depozitare a Agro Oil Service ajungând la 110.000 de tone la nivelul celor 4 baze funcționale în județul Ialomița.
Dacă anul trecut, Agro Oil Service a rulat 180 000 de tone de cereale din care 130 000 de tone în campania de recoltare, anul acesta însă cantitatea rulată în campania de recoltare a fost de 65 000 de tone.
Vânzările au scăzut și în domeniul inputurilor agricole. Cu toate acestea, AGRO OIL SERVICE a reușit să își consolideze parteneriatele cu cei mai importanți clienți și furnizori, să mențină locurile de muncă și să îți îndrepte atenția către dezvoltarea proiectelor de investiții.
Pentru anul 2021, Lucian Măcelaru, directorul executiv al SC Agro Oil Service SRL își propune să ofere partenerilor aceleași soluții eficiente pentru agricultură, precum și să își dezvolte portofoliul de clienți, furnizori și produse.
AGRO OIL Service este compania care mizează pe seriozitate și încredere în parteneriatele de lungă durată, programe de investiții strategice, adaptabilitate la cerințele pieței, management eficient și performanță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.