VIDEO: Doina și Ion Aldea Teodorovici, comemorați la Coșereni


La 30 octombrie 2018 se împlinesc 26 ani de la moartea tragică a Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici. În cinstea celor două mari personalități ale culturii române, autoritățile din comuna Coșereni au reaprins candela memoriei pentru cele două lacrimi gemene, care picură necontenit în sufletul neamului nostru. Cea de-a treia ediție a simpozionului internațional ”Lacrimi pentru nemurire” în cinstea cântăreților basarabeni, Doina și Ion Aldea Teodorovici, militanți ai unirii Basarabiei cu România, a reunit personalități de marcă ale culturii basarabene, cetățeni ai comunei, oficialități, cu toții uniți în jurul crezului că memoria fruntaşilor mişcării de eliberare naţională a românilor din Basarabia va dăinui şi va constitui repere permanente pentru fiinţa noastră naţională.
Participanții la eveniment au primit diplome centenar, iar în cadrul manifestării au avut loc și lansări de carte.
Acest simpozion reuneşte tineri talentaţi din ţară care prin prestaţiile lor asigură perpetuitatea valorilor culturale şi a creaţiilor muzicale de excepţie care au fost promovate de Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Piesele patriotice şi vocile inconfundabile ale interpreţilor vor rămâne mereu în memoria celor care i-au îndrăgit.
Ansamblul Folcloric ”Dorulețul” din Coșereni și ansambul folcloric ”Colinda” din Jilavele au oferit publicului un moment artistic deosebit. Pe scenă au evoluat și alți artiști basarabeni.
În cadrul evenimentului au fost acordate și trofee ”Doina și Ion Aldea Teodorovici”. Autoritățile din comuna Coșereni vor asigura continuitatea acestui eveniment pentru că întreaga activitate a celor doi mari artiști și patrioți Doina și Ion Aldea Teodorovici le dă oamenilor speranţa într-un viitor mai frumos.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.