VIDEO: Dezbaterea publică privind proiectul de buget al județului Ialomița pe anul 2023


Consiliul Județean Ialomița a supus dezbaterii publice proiectul de buget pe anul 2023! Bugetul general al Consiliului Județean este de 630.306 mii lei. Bugetul este structurat pe secțiunea de funcționare care reprezintă un procent de 27,48%, necesar finanțării cheltuielilor pentru aparatul de specialitate și instituțiile subordonate Consiliului Județean Ialomița și secțiunea de dezvoltare, ce cuprinde veniturile și cheltuielile aferente implementării politicilor de dezvoltare la nivel județean. Din totalul bugetului, un procent de 72,52 % este direcționat către secțiunea de dezvoltare. Astfel, sume semnificative sunt alocate realizării investițiilor noi și în derulare. Consiliul Județean Ialomița propune 10 programe esențiale pentru anul 2023.
Cele mai mari sume din buget sunt direcționate pe domeniul modernizarea și reabilitatea infrastructurii de transport rutier.
O prioritate pentru conducerea Consiliului Județean Ialomița o reprezintă dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate. Patru mari proiecte cu finanțare europeană și în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală vizează reabilitarea, dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe, construire bloc operator și modernizarea incintei Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
În cadrul proiectului de buget, au fost incluse și programele destinate dezvoltării patrimoniului public.
Consiliul Județean Ialomița va aloca și în acest an fonduri pentru finanțarea proiectelor unităților administrativ-teritoriale prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița, dar și pentru proiectele ONG-urilor și pentru susținerea sportului de masă și de performanță, pentru programul Dezvoltarea Capacității Administrative, dar și planuri strategice pentru dezvoltare durabilă printre care și actualizarea planului județean de gestionare a deșeurilor în județul Ialomița.
Reprezentanții instituțiilor subordonare Consiliului Județean Ialomița au prezentat în ce mod vor cheltui sumele alocate în acest an de Consiliul Județean.
Proiectul bugetului propriu al Județului Ialomița pe anul 2023 urmează să fie supus votului consilierilor județeni în ședința ordinară de la sfârșitul lunii ianuarie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.