VIDEO: Copreședintele ALDE, Daniel Constantin propune soluții pentru problemele agricultorilor din Ialomița


Copreședintele ALDE, Daniel Constantin a ajuns în Ialomița, la invitația filialei județene, pentru a participa la o serie de dezbateri pe teme de agricultură cu fermierii şi crescătorii de animale din judeţ. Zonele vizate au fost localitățile Bordușani, Făcăieni și Căzănești. Fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin le-a vorbit fermierilor despre plata subvențiilor și importanța refacerii sistemelor de irigații. În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul organizației județene, copreședintele ALDE a amintit măsurile disponibile în cadrul PNDR pentru reabilitarea sistemelor de irigații. Problemele expuse de fermieri vor sta la baza constituirii programului de guvernare pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în acest an.
O altă temă de discuție cu fermierii din Ialomița a vizat legea cooperativelor agricole! Fermierii care decid să se asocieze vor beneficia de scutiri la plata impozitului pe proprietate și a impozitului pe profit pe o perioadă de cinci ani.
Copreședintele ALDE, Daniel Constantin s-a arătat disponibil să îi sprijine şi să îi îndrume pe fermierii care întâmpină probleme în completarea anumitor cereri sau documente necesare pentru atragerea de fonduri europene. Din delegaţia lui Daniel Constantin au mai făcut parte George Turtoi, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Cristian Cosmin, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.