VIDEO: Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în ședință ordinară la Slobozia


Ședința ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost găzduită de municipiul Slobozia. Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat, spre aprobare, șase proiecte de hotărâre privind activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. De asemenea, au fost realizate informări cu referire la stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020, dar și cu privire la viitoarea programare 2021-2027. Obiectivul principal este acela ca România să se apropie de procentul de 40%, reprezentând media de absorbție europeană pentru proiectele de dezvoltare. Viitoarele direcții ale programării europene 2021-2027 sunt descentralizarea reală a implementării fondurilor europene, accent pe investițiile teritoriale integrate, conectarea localităților la fondurile europene. Reuniunea condusă de președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, s-a desfășurat în prezența secretarului de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Alexandru Potor.
În pregătirea viitoarei perioade de programare, se ia în calcul crearea unui Program Operațional pentru fiecare regiune.
Ministerul Fondurilor Europene își propune înființarea unei structuri de monitorizare a grupurilor de acțiune locală pentru a veni în sprijinul celor care doresc constituirea acestor entități.
În cadrul ședinței s-au analizat și propunerilor Consiliilor județene din regiunea Sud – Muntenia pentru proiectele de infrastructură rutieră ce se au în vedere să fie finanțate prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.