VIDEO: Consiliul Județean Ialomița investește în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene


Consiliul Județean Ialomița investește în modernizarea și reabilitarea drumurilor județene! Opt proiecte de hotărâre care vizează aprobarea studiilor de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru modernizarea mai multor drumuri județene sunt supuse aprobării consilierilor județeni în ședința ordinară a lunii februarie. În acord cu principiul transparenței în administrația județeană, autoritățile organizează lunar conferințe de presă pentru a oferi opiniei publice informații care vizează deciziile și proiectele de dezvoltare edilitară. În reabilitare vor intra DJ 203E, Căzănești – Cocora, DJ 213 A, Mărculești-Bucu, DJ 203 F (Grivița)-Smirna-Iazu-Scînteia-Valea Ciorii-DN21A, DJ 302- localitățile Drăgoești-Roșiori-Movilița-Dridu, DJ 201: tronson I DN2 Coșereni-Axintele-Orezu. Sursele de finanțare pentru reabilitarea drumurilor județene sunt fondurile europene disponibile în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 și bani de la bugetul local.
Consiliul Județean Ialomița va accesa bani europeni imediat ce liniile de finanțare vor deveni disponibile pentru restaurarea și punerea în valoare a unor monumente istorice și de arhitectură din județ. Este vorba despre ”Restaurarea și conservarea obiectivului Biserica de lemn Sf. Nicolae”, ”Reabilitarea și punerea în valoare a monumentului istoric Orașul de Floci”, ”Reabilitarea monumentului istoric și de arhitectură Conacul Bolomey” de la Cosâmbești.
Consiliul Județean Ialomița se află în litigiu cu societatea care a efectuat lucrările pentru reabilitarea drumului județean care leagă Gura Ialomiței de comuna Mihail Kogălniceanu.
Reprezentanții administrației județene fac demersuri pentru trecerea aeroportului de la Alexeni din administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în proprietatea publică a județului Ialomița și în administrarea Consiliului Judeţean Ialomiţa.
Ședința ordinară a CJ Ialomița pe luna februarie va avea loc pe data de 16 februarie, ora 14.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.