VIDEO: Conferința „Porumbul românesc în 2020 – Expertiză tehnică și provocări economice”


Recomandări pentru combaterea principalilor dăunători la cultura de porumb … aceasta a fost tema conferinței tehnice „Porumbul românesc în 2020 – Expertiză tehnică și provocări economice”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița în colaborare cu Asociația Producătorilor de Porumb din România. Reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Fundulea, ai marilor companii de inputuri agricole au prezentat hibrizii cu toleranță la dăunătorii principali precum Ostrinia, Tanymecus, dar și soluții de combatere eficientă a acestor dăunători.
Companii de renume din sectorul agricol au expus fermierilor care sunt cele mai eficiente produse pentru combaterea dăunătorilor la cultura de porumb, dar au prezentat și aplicații inteligente care monitorizează evoluția populației de dăunători și au ca scop aplicarea corectă a insecticidelor pentru combaterea dăunătorilor.
Prin aplicarea unor scheme de tratament eficiente, fermierii români pot preveni compromiterea culturilor și astfel pot evita pierderi considerabile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.