VIDEO: Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență, organizate în Ialomița


Județul Ialomița a fost în acest an organizatorul fazei interjudețene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Pompieri voluntari de la localități și pompieri angajați ai unor instituții sau operatori economici din județele Tulcea, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța, Buzău și Galați au participat la o competiția menită să le dezvolte deprinderilor şi abilităţilor necesare acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, iar pe de altă parte, necesară pentru evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie ale serviciilor voluntare şi private. Probele de concurs au fost: „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie”. Au fost două zile de întreceri intense, viu disputate, pe parcursul cărora toţi participanţii au demonstrat că s-au pregătit intens.
Competiția s-a organizat cu sprijinul autorităților județene și locale.
Premiile concurenților au fost acordate de președintele Consiliului Județean Ialomița. La final, clasamentul general a fost următorul: la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă: locul III- SVSU Căzănești, locul II – SVSU Movila Miresii Brăila, locul I – SVSU Grădiștea. La Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă: locul III – a revenit județului Constanța, locul II- județului Călărași iar primul loc a fost adjudecat de județul Brăila.
Echipajele clasate pe primul loc, atât la serviciile voluntare cât şi la cele private s-au calificat pentru etapa națională ce se va desfășura luna viitoare la Brașov.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.