VIDEO: Campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume!”, la Slobozia


Atenție la capcanele contractelor de muncă în străinătate sau la pericolul de a deveni victime ale reţelelor transnaţionale de trafic de persoane! Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a prezentat la Slobozia a doua etapă a campaniei ”Informare acasă, siguranță în lume”, campanie care are drept scop informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara graniţelor României. A doua etapă se adresează adulţilor care doresc să muncească, sezonieri, în agricultură sau în diferite servicii, în ceea ce priveşte drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.
La eveniment au participat și reprezentanți ai ITM sau Agenției Județeane pentru Plăți și Inspecție Socială Ialomița care au prezentat condițiile în care un agent economic poate desfășura o activitate de plasare a forței de muncă și modalitățile de protecție a cetățenilor români care lucrează în străinătate.
Cel mai mare risc la care sunt expuse persoanele care lucrează în afara granițelor țării este traficul de persoane.
Dincolo de informarea cetățenilor cu privire la pericolele muncii la negru sau ale abuzurilor de orice tip, campania își propune retenția și reîntoarcerea românilor în țară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.