VIDEO: Bugetul județului Ialomița, lansat în dezbatere publică: aproximativ 70% din fonduri merg spre investiții


Consiliul Județean Ialomița a supus dezbaterii publice proiectul de buget pe anul 2021! Bugetul general al Consiliului Județean este de 382.016 mii lei. Bugetul este structurat pe secțiunea de funcționare care reprezintă un procent de 31,94%, necesar finanțării cheltuielilor pentru aparatul de specialitate și instituțiile subordonate Consiliului Județean Ialomița și secțiunea de dezvoltare, ce cuprinde veniturile și cheltuielile aferente implementării politicilor de dezvoltare la nivel județean. Din totalul bugetului, un procent de 68,06% este direcționat către secțiunea de dezvoltare. Astfel, aproape două treimi din buget este alocat realizării investițiilor.
O prioritate pentru conducerea Consiliului Județean Ialomița o reprezintă reabilitarea drumurilor județene din fonduri guvernamentale, europene sau din bugetul propriu al județului.
Patru mari proiecte cu finanțare europeană și în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală vizează  reabilitarea, dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe, construire bloc operator și modernizarea incintei Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
În cadrul proiectului de buget, au fost incluse și programele destinate dezvoltării patrimoniului public. Reprezentanții instituțiilor subordonare Consiliului Județean Ialomița au prezentat în ce mod vor cheltui sumele alocate în acest an de Consiliul Județean.
Consiliul Județean Ialomița va aloca fonduri pentru finanțarea proiectelor unităților administrativ-teritoriale prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița, dar și pentru proiectele ONG-urilor și pentru susținerea sportului de masă și de performanță.
Proiectul bugetului propriu al Județului Ialomița pe anul 2021 urmează să fie supus votului consilierilor județeni în ședința ordinară din luna aprilie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.