VIDEO: Bebeluși în stare critică din cauza unei intoxicații cu nitriți! Cei doi gemeni erau crescuți în condiții inumane


Doi bebeluși gemeni au fost salvați de medicii de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia după ce micuții de o lună au fost hrăniți cu lapte diluat cu apă contaminată cu nitriți de la fântână. Se pare că bunica, dintr-o greșeală a pus în laptele micuților apă de la fântână, fără să conștientizeze că apa nu este potabilă. Micuții au ajuns în stare critică la spital, iar unul dintre ei a intrat în stop cardio-respirator la Unitatea de Primire Urgențe a SJU Slobozia. Medicii spun că este cel mai grav caz cu care s-au confruntat în ultimul timp. După ce i-au stabilizat, unul dintre bebeluși a fost transferat cu un elicopter SMURD la un spital din capitală, iar celălalt copil transportat cu ambulanța la Institutul pentru ocrotirea mamei și copilului.
Revoltător este că cei doi copii sunt crescuți în condiții inumane. Casa este un adevărat focar de infecție, iar cei doi gemeni de o lună sunt crescuți printre excremente, mizerie și un aer greu de respirat. Familia o acuză pe mamă că nu își îngrijește copiii și că este mult mai bine pentru cei doi micuți să ajungă în grija statului. Mama este cunoscută cu probleme psihice, a fost căsătorită în localitatea Chioibășești, județul Brăila, iar după moartea soțului, a rătăcit prin localitatea natală Miloșești, iar de acolo a ajuns în comuna Scânteia, unde locuiește cu concubinul său și părinții acestuia.
Autoritățile din comuna Scânteia susțin că populația a fost înștiințată că nu trebuie să consume apă de la fântână.
Autoritățile mai spun că mama copiilor nu are domiciliul în Scânteia și că aceasta nu figurează în evidențele primăriei.
Cel mai probabil, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița vor demara o anchetă în acest caz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.