VIDEO: Autoritățile din Slobozia au pregătit două centre de vaccinare anti-COVID-19 destinate populației


Autoritățile locale au organizat la nivelul Municipiului Slobozia, două centre de vaccinare împotriva Covid-19 ce urmează să fie funcționale în momentul în care, potrivit strategiei naționale, se va începe imunizarea populației. Centrul de Vaccinare nr. 1 este situat în incinta sălii de sport de pe Aleea Băii, nr. 13. Fiecare centru de vaccinare este prevăzut cu un punct de intrare, un punct de recepție, o sală de triaj medical anterior vaccinării, două cabinete de vaccinare, o zonă de supraveghere post-vaccinare și punctul de ieșire din incinta centrului. Pentru centrul nr. 1, au fost necesare lucrări mai ample de amenajare. Pentru dotarea spațiilor, s-au achiziționat: chiuvete mobile, frigidere pentru depozitarea vaccinurilor, calculatoare, imprimante, termometre pentru frigidere, termoscanere.
Al doilea centru de vaccinare este situat în incinta Centrului pentru Persoane Vârstnice ”Răsărit în Amurg” din strada Gheorghe Lazăr, nr. 3. Valoarea totală a investiției pentru amenajarea celor două centre de vaccinare este de 35 000 de lei. Potrivit autorităților locale, centrele au fost pregătite respectând toate măsurile și avizele Direcției de Sănătate Publică Ialomița.
Programul de funcționare al celor două centre de vaccinare din Slobozia este de luni până sâmbătă în intervalul orar 8-20. În a doua etapă de vaccinare, sunt programate a se imuniza aproximativ 20 000 de persoane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.