VIDEO: ”Administrația, de la ispravnic la prefect”, cartea prefecților semnată de Gigi Petre, prefectul județului Ialomița


Oglinda perfectă a vieții administrative a unui județ, o lucrare cu caracter științific expusă în peste 180 de pagini dedicate celor 108 ani de activitate neîntreruptă a instituției prefectului … aceasta este abordarea celei dintâi lucrări care tratează evoluția în timp a instituției Prefectului, lucrare ce poartă semnătura Vioricăi Soare și a prefectului județului Ialomița, Gigi Petre. ”Administrația, de la ispravnic la prefect” este o lucrare de excepție, o documentare privind istoria acestei funcții care a necesitat 147 de ore de cercetare a unui număr de peste 120 de unități arhivistice și de bibliotecă. Lansarea de carte a reunit oameni importanți ai județului, foști prefecți, reprezentanți ai instituțiilor publice din Ialomița, ai mediului de afaceri, ai culturii. instituția prefectului, este veche și tradițională în administrația publică din România, încă înainte de Unirea Principatelor din 1859. Este adevărat că cei care o reprezentau purtau o altă denumire, așa zișii „ispravnici de județe” sau „ispravnici administrativi”. Astăzi prefectul, este reprezentant al guvernului. El exercită controlul și supravegherea tuturor administrațiilor locale.
Cartea a primit comentarii pozitive și din partea scriitorilor și ai oamenilor de cultură din județ.
Acest prim demers de evocare a istoriei administrativ județene este unul salutar, fiind o inițiativă apreciată și de reprezentanți ai administrației locale și județene.
Lansarea cărții ”Administrația, de la ispravnic la prefect” are loc într-un context în care prefectul județului sărbătorește 21 de ani de activitate în cadrul Prefecturii județului Ialomița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.