VIDEO: Acoperiș nou la școala cu clasele I-IV din comuna Alexeni


Condiții mai bune pentru elevii care învață în școala cu clasele I-IV din comuna Alexeni!
Unitatea de învățământ are un acoperiș nou, realizat cu peste 196 000 de lei. Fondurile au fost alocate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița care a contribuit cu o finanțare nerambursabilă de 162.374 de lei. Odată cu trecerea anilor, acoperișul s-a deteriorat semnificativ, iar școala devenise nesigură pentru copii, dar și pentru învățători. Recepția lucrării a avut loc în prezența autorităților locale, a autorităților județene și a reprezentanților Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița. Suma contractată până la acest moment este de 3,5 milioane de lei, din totalul de 5 milioane de lei alocat programului de susținerea a investițiilor unităților administrativ-teritoriale.
Investiția a fost apreciată și de conducerea școlii.
Scopul finanțărilor prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița este și acela de a iniția aparatul propriu al primăriilor în accesarea pe viitor a fondurilor europene.
Consiliul Județean Ialomița își propune ca în acest an financiar să suplimenteze contribuția pentru proiectele edilitare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.