VIDEO: 411 tineri șomeri din Ialomița vor fi sprijiniți să se reîntoarcă la școală printr-un proiect european


A doua șansă la educație și formare profesională! Inspectoratul Școlar Județean Ialomița derulează proiectul ”Tineri educați” în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ialomița și Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii. Proiectul se adresează unui număr de 411 tineri șomeri cu vârsta cuprinsă între 16-29 de ani cărora li se oferă șansa de a-și continua studiile și de a obține o calificare. Proiectul pune un mare accent pe tinerii din mediul rural și de etnie romă și se va desfășura în șase unități de învățământ din Ialomița: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești, Liceul Tehnologic Fierbinți, Școala Profesională Bordușani, Școala Profesională Areta Teodorescu Grivița, Liceul Tehnologic Înălțarea Domnului Slobozia și Liceul Tehnologic Țăndărei.
Prin programul ”A doua şansă”, tinerii care nu au finalizat învățământul gimnazial au șansa de a reintegra în educație. Grupul țintă va fi implicat și în activități de consiliere și orientare în cariera profesională astfel încât să existe oportunități reale de a se integra pe piața muncii.
Proiectul este finanțat prin fonduri europene, are o perioadă de implementare de 30 de luni și un buget de 4 800 000 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.