VIDEO: 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, celebrați la Slobozia


Se împlinesc 169 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu! Data de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă ziua în care s-a născut ”Luceafărul poeziei românești”. Eminescu a fost o personalitate copleșitoare, care a lăsat în urma sa o operă vastă ce cuprinde sute de pagini de poezie, proză, proiecte dramatice, traduceri, prelucrări și adaptări. La Slobozia, în parcul Mihai Eminescu, zeci de elevi au ajuns la statuia poetului pentru a-l omagia prin recitări de poezii sau prin cântece care reflectă imensul potențial creator al acestuia. La eveniment au participat și autoritățile locale.
Poet, prozator, dramaturg și jurnalist, Eminescu a fost socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Poetul este readus în atenția generației actuale care prețuiește opera sa.
Acțiunea s-a finalizat cu depuneri de flori la Statuia lui Mihai Eminescu. 15 Ianuarie nu semnifică doar ziua în care îl celebrăm pe Mihai Eminescu. Aceasta dată a fost stabilită ca fiind Ziua Culturii Naționale, un moment special în care fiecare dintre noi se reunește în jurul valorilor naționale, dar și un moment de reflecție asupra culturii române.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.