Victor Moraru, președintele CJ Ialomița: „Proasta gestionare a crizei de către DSP Ialomița și Prefectură poate afecta și mai tare sănătatea ialomițenilor”

Eforturile imense pe care ialomițenii le-au făcut pentru a sta acasă, precum și eforturile financiare ale Consiliului Județean Ialomița care a alocat mai multe tranșe de bani către spitalele din județ pot deveni inutile, din cauza incompetenței DSP Ialomița și a Prefecturii. Îmi pare rău să spun acest lucru despre instituții pe care le respect, dar oamenii care le conduc și-au dat măsura incompetenței, neînțelegând gravitatea acestei crize.
Presa națională a început să scrie despre domnul Noel și refuzul acestuia de a institui carantina și în comuna Bărbulești. Este absolut de neînțeles de ce împiedică DSP Ialomița instituirea carantinei, când situația este extrem de gravă (56 de cazuri de infecție cu coronavirus și sute de contacți). Ca și comparație, Țăndăreiul a fost închis după 26 de cazuri confirmate.
https://www.g4media.ro/focarul-cu-covid-19-din-ialomita-pe-care-directia-sanitara-refuza-sa-l-carantineze-comuna-barbulesti-are-un-sfert-din-infectiile-din-judet-a-avut-o-inmormantare-cu-200-de-participanti-si-a-provocat.html
Am făcut acum câteva săptămâni un apel public către Ministrul Sănătății să-l demită pe Dan Noel, directorul DSP Ialomița. Reiau acest apel pentru că în joc este chiar sănătatea ialomițenilor.
Gheorghe Tinel, liderul PNL Ialomița, cel care-i girează în continuare incompetența, face un rău enorm județului. Din cauza faptului că directorul DSP nu a avut grijă să ia toate măsurile necesare și la timp, localitățile Țăndărei și Bărbulești au devenit focare de infecție.
Degeaba am alocat fonduri de aproximativ 4 milioane de lei către spitale (Spitalul Județean de Urgență Slobozia – 2.272.000 lei; Spitalul Municipal ”Anghel Saligny” Fetești – 910.000 lei; Spitalul Municipal Urziceni – 480.000 lei; Spitalul Orășenesc Țăndărei – 290.000 lei) și către alte instituții, precum ISU Ialomița pentru a achiziționa diferite echipamente medicale (izoletă), dacă instituțiile responsabile de gestionarea crizei sunt conduse de oameni incompetenți.

PREȘEDINTE

VICTOR MORARU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.