USR Ialomița solicită Primăriei Urziceni să scoată orașul de sub gunoaie

Pericolul care vine odată cu necolectarea gunoaielor este real, iar situația se agravează de la o zi la alta. În intersecția dintre Strada ialomiței și Strada Tineretului din Urziceni munții de gunoaie încep să crească în înalțime. Vor aduce cu ei șobolani, dar și riscuri la sănătatea oamenilor. Este obligația contractuală a operatorului de salubritate să facă curățenie și este obligația Primăriei și a autorităților să se asigure că acest lucru se întâmplă.
Am sesizat autoritățile competente de această situație și dorim să încurajăm orice cetățean să facă acest lucru. Este primul pas spre rezolvarea problemei. Ne dorim să trăim civilizat, în orașe demne de secolul XXI și nu în Evul Mediu în care administrația locală este aproape inexistentă.
Dacă aleșii nu își pot face treaba mai bine demisionează. Avem nevoie de oameni competenți care să rezolve problemele noastre!

––

Textul sesizării:

26.09.2019

Către Garda de Mediu,
Către Primăria Municipiului Urziceni,
Către Poliția Locală Urziceni,

În data de 26.09.2019, la Intersecția strada Ialomiței cu Str Tineretului, Urziceni, am fost sesizați de către cetățeni că operatorul de salubritate nu și-a îndeplinit atribuțiile contractuale și nu a colectat gunoiul din ghene. Potențialul apariției unui focar de infecție și a șobolanilor este mare, iar din imaginile atașate se poate observa că operatorul de salubritate nu a colectat gunoiul menajer de mult timp.
Astfel, solicităm Poliției Locale să se deplaseze la adresă și să constate starea de fapt, iar apoi să aplice amenzi operatorului. De asemenea, insistăm că este datoria Primăriei să acționeze în spirit proactiv și să facă tot ce este posibil pentru a păstra curățenia pe străzi. Este obligatoriu ca în 2019 să nu existe astfel de probleme.
Dorim colectarea și instalarea unor coșuri de gunoi pentru colectare selectivă, în conformitate cu legislația națională și normele europene și solicităm implicarea Gărzii de Mediu în acest subiect.
Vă rugăm să ne răspundeți în scris, la această adresă de email (ialomita@usr.ro) ce măsuri au fost luate în vederea soluționării colectării deșeurilor și în vederea colectării selective pe viitor a gunoaielor.

Mulțumim,
USR Ialomița

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.