Săptămână bogată în evenimente culturale la Slobozia!

Direcția Educație, Cultură și Tineret vine în întîmpinarea iubitorilor de teatru din municipiul reședință de județ cu patru spectacole la final de februarie și început de martie!
Luni, 25 februarie, de la ora 17:00, pe scena Casei Municipale de Cultură se joacă piesa ,, STEAUA FĂRĂ NUME”, după Mihail Sebastian, una dintre cele mai cunoscute creații dramatice din literatura română. Tineri actori, masteranzi și studenți ai Facultății de Arte (Specializarea Actorie) a Universității Hyperion din București revin cu această piesă la Slobozia, după experiența cu totul specială, atât pentru artiști, cât și pentru public, avută la spectacolul din 10 decembrie 2018. Regia și scenografia sunt semnate de Silvia Ciobanu și Mihaela Priboi.
A doua reprezentație teatrală a săptămânii are loc marți, 26 februarie, de la ora 19:00, când pe scenă urcă actorii Teatrului de Comedie, cu piesa ,,BANI DIN CER”, de Ray Cooney. O comedie regizată de HORAȚIU MĂLĂELE, în care întâlnim tipologii umane puse într-o situaţie neprevăzută, la care fiecare reacționează într-un mod neobișnuit, plin de umor! În distribuție, alături de MIHAI BENDEAC, apar Mihaela Teleoacă, Delia Nartea, Dragoș Huluba, Eugen Racoți, Marius Drogeanu și Șerban Gheorghevici.
Ziua de vineri, 1 Martie, este dedicată Ateneului din Iași, care vine la Slobozia cu două piese de teatru. Dimineața, de la ora 11:00, ,,AVENTURI CU DL. GOE”, spectacol pentru cei mici, care ne aduce o reîntâlnire generoasă cu neastâmpăratul personaj, născut din condeiul marelui scriitor Ion Luca Caragiale. Artiștii ieșeni incheie săptămâna teatrală de la Casa Municipală de Cultură cu o altă comedie de calibru din dramaturgia românească – ,,TAKE, IANKE ȘI CADÎR”, una dintre piesele cu cel mai mare succes la public din istoria teatrului românesc. Piesa lui Victor Ion Popa, surpinde dragostea, toleranța și prietenia într-o manieră în care umorul de situație este omniprezent. Regia celor două reprezentații este semnată de Ion Sapdaru, iar în distribuție se regăsesc Dumitru Florescu, Codrin Dănilă, Daniel Onoae, Gelu Ciubotaru sau Alexandra Macovei.
Sfârșitul de săptămână este dedicat filmelor pentru copii și tineret. Astfel, sâmbătă, 2 martie, de la ora 11:00, va fi proiectată animația ,,Aventurile lui Smallfoot”, iar de la ora 17:00, thrillerul ,,Călugărița”, urmând ca duminică, tot de la ora 11:00, să ruleze o altă animație pentru cei mici, ,, Lego Ninjago”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.