Primarul Municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, face parte din delegația oficială a A.M.R. care va efectua o vizită de lucru în ASIA

Asociaţia Municipiilor din România organizează în perioada 29 martie -15 aprilie a.c. o misiune de lucru în Japonia, Republica Coreea şi Republica Populară Chineză, vizând extinderea contactelor şi oportunităţilor care ar putea contribui la dezvoltarea schimbului de bune practici, al potenţialului economic, turistic şi investiţional al municipalităţilor membre ale A.M.R.
Din delegația oficială a A.M.R., formată din primari din 11 municipii, face parte și primarul Municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu. În cadrul consultărilor asupra politicilor de dezvoltare urbană, acesta va face o prezentare a Municipiului Slobozia, în care vor fi furnizate date istorice, o descriere a contextului socio- economic și oportunitățile de dezvoltare durabilă a orașului, reședință de județ.
Agenda de lucru a fost elaborată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin misiunile diplomatice din ţările de reşedinţă, precum şi cu contribuţia ambasadelor acreditate la Bucureşti, după cum urmează:
1. Tokyo 30 martie – 5 aprilie: întâlniri cu reprezentanţi din cadrul Autorităţii Metropolitane Tokyo şi districtul Minato, întâlniri cu oficiali ai Municipiului Yokohama, vizită la Musashino, întrevedere cu reprezentanţii Diviziei de Cooperare şi Parteneriate Locale din Ministerul Afacerilor Externe şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor de prietenie româno – nipone;
2. Seul 5-10 aprilie: întâlnire cu Vice – Guvernatorul Metropolei Seoul, întâlnire cu Guvernatorul Provinciei Gangwon – do, întâlnire cu Directorul Departamentului de Cooperare Internaţională, vizită la Startup Campus
3. Beijing 10-15 aprilie: întâlniri în cadrul Asociaţiei de prietenie a poporului chinez cu străinătatea (organism guvernamental care girează invitaţia şi coordonează în totalitate agenda A.M.R. din China), întâlnire cu oficiali din Primăria Beijing şi Ml Yun, întâlnire cu reprezentanţii din China ai Asociaţiei antreprenorilor chinezi din România, întâlnire cu Asociaţia de prietenie China – România.

Vizita din ASIA face parte din planul Asociaţiei Municipiilor din România pentru valorificarea susţinută a potenţialului extern al organizației și identificarea de noi canale de colaborare cu omologii din statele Europene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.